Dörrhandtag

Ett enkelt sätt att höja husets värde och samtidigt sätta din egen prägel är att byta nyckelskyltar, toaskyltar, handtag och vred på dörrar och fönster.

Våra handtag är designade för att kännas bra i handen, passa i din hemmiljö och samtidigt höja värdet på din bostad. Våra handtag består av en kärna av zinklegering som är överdragen med en mycket tålig ytbehandling. De är nickelsäkra och korrosionsskyddade. De flesta handtag finns i ytbehandlingarna krom, mattkrom, mattborstad mässing och Graphite™.

Med eller utan returfjäder
Handtag finns med eller utan inbyggd returfjäder. Alla lås är konstruerade så att handtaget ska hållas i horisontellt läge när det inte används. På äldre lås är detta ofta slitet och i dessa lägen är det bra att välja handtag med returfjäder.

Även till ytterdörrar är det en fördel att välja handtag med returfjäder eftersom vinterkyla och sommarvärme, väder och vind påverkar dörren. Det i sin tur är av betydelse för om handtaget återgår till horisontellt läge eller börjar "sloka".

Returfjäder ger bra funktion
Väljer du handtag med returfjäder ökar chansen för en bra funktion. En annan skillnad är att rosetten på handtag utan returfjäder – som oftast används till innerdörrar – är något plattare och uppfattas som mindre. Det är också viktigt att vara observant på hålbilden i handtagets rosett; de med returfjäder har en fast vinkel och passar oftast inte på innerdörrar.

 

Nerladdningsbar broschyr
Broschyr_DORMA_Dörrhandag.pdf