19 juni 2012

Vad är trygghet för svenskarna?

ordmoln

Bra lås och uppmärksamma grannar. Det är vad som gör svenskarna trygga i hemmet enligt vår undersökning. När man talar om trygghet i livet är det istället en god ekonomi och hälsa som smäller högst.

600 hus- och lägenhetsinnehavare fick i intervjuer lista faktorer som gör att de känner sig trygga i sitt hem. Vi har sammanställt undersökningsresultatet i ett så kallat ordmoln. Orden är viktade efter frekvens i undersökningen och färgkodade. De röda orden handlar om trygghet i hemmet och de i gråskala handlar om trygghet i livet.

För oss som arbetar aktivt med säkerhet är det ingen överraskning att bra lås på dörrar och fönster höjer säkerheten och därmed även känslan av trygghet. Vi vet också att många bostadsägare efterfrågar information i ämnet och det är en av anledningarna till att vi driver den här bloggen och att vi löpande tar fram till exempel checklistor kring hur du själv kan påverka din trygghetssituation i hemmet. Den senaste heter ”Checklista för dig som ska sälja din bostad” och ger tips på vad du ska tänka på vid försäljning.

Vad gör dig trygg? Du är välkommen att höra av dig med dina åsikter till oss här på bloggen.


0Vi som skriver på bloggen heter Christer Wiberg, produktmarknadschef DORMA och Therese Lundberg, ansvarig för marknadskommunikation DORMA.


Frågor? Ställ din fråga direkt i kommentarfältet eller maila
christer.wiberg@dorma.se
och therese.lundberg@dorma.se